אודות מסעדת המוציא של השף אבי לוי

מסעדת "המוציא" הינה  מסעדת שף אשר נפתחה בשנת 2012 באחת מהסמטאות הציוריות של שוק מחנה יהודה.  לאחרונה עברה המסעדה למשכנה החדש והקסום בבניין עתיק ברחוב יפו 113. המסעדה מציגה  גישה קולינרית אותנטית שונה בנוף המקומי עם תפריט צפון אפריקאי המתבטא בטעמים, בניחוחות וצבעים עזים ומגוונים וזאת תוך יצירת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על מטבח אלג'ירי המסורתי בשילוב אלמנטים ירושלמים מקומיים.

המסעדה מושפעת מאופיו הרב גוני  של השף אבי לוי ומחוויותיו האישיות – החל מילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית, דרך תחנות שונות בחייו והשפעותיהן הקולינריות הייחודיות וכלה במסעותיו ברחבי העולם בחיפוש אחר השראות גסטרונומיות. כל אלו באים לכדי ביטוי  באופייה העיצובי של "המוציא" ובולטים בפריטים הייחודים המעטרים את קירות המסעדה אותם ליקט בנחישות במהלך מסעותיו המרתקים.

"המוציא" שוכנת בבניין עתיק לשימור ששימש את ישיבת "עץ חיים" למעלה מ-150 שנה. העיצוב האתני, שניכר כי ספג השפעות צפון אפריקאיות עזות, נותן אותותיו בכל פינה במסעדה המשתרעת על פני 2 קומות: את פני הסועדים  מקבל ציור קיר ענק, הנפרש על קיר במרכז המסעדה. זה מגולל בפירוט רב את סיפור חייו של לוי – החל מילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית והשפעות קולינריות שונות אותן ספג במהלך חייו. הציור המקורי חשוב בהגדרת אופייה של ה"מוציא", שכל כולו אומר חיבור עמוק לשורשים.

חלק מהטון השורשי המובהק של המוציא מוגדר על ידי "המטבח של אמא", אליו מגיעה מרים, אמו של לוי מידי יום בכדי להכין את שלל קינוחיה המפורסמים. מול פינה זו, נתלו על הקיר שלל פריטי עיצוב מסורתיים כגון סירי נחושת גדולים, כפות, מחבתות, קומקומים וכלים אותנטיים בני מאות שנים שנלקטו במאמץ רב  במסעותיו של  לוי למרוקו. אם תישאו עיניכם מעלה תתקלו בגולת הכותרת העיצובית של המקום – תנור עתיק שמספר סיפור חיים שלם, התלוי מהתקרה במרכז המסעדה תנור דומה לזה אשר כיכב בבית סבתו של לוי בילדותו.